O Nouă Viață, O Nouă Speranță
Sprijinirea sănătății materne și a copilului
Îmbunătățirea îngrijirii materne și a copilului este o prioritate globală. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, mamele tinere și copiii lor cu vârsta sub cinci ani sunt o populație vulnerabilă și subtratată. Anual, 8,2 milioane de copii sub cinci ani mor din cauza condițiilor neonatale, a infecțiilor și a cauzelor conexe, în timp ce 800 de femei mor în fiecare zi din cauza complicațiilor din timpul sarcinii sau nașterii1.
Ca parte a Obiectivului său de Dezvoltare Durabilă de a asigura o viață sănătoasă și de a promova bunăstarea tuturor persoanelor de toate vârstele, ONU a stabilit două obiective:
- Până în anul 2030, să reducă rata globală a mortalității materne la mai puțin de 70 la 100 000 de nou-născuți vii
- Până în anul 2030, să elimine decesele care pot fi prevenite în cazul nou-născuților și al copiilor sub 5 ani, toate țările vizând reducerea mortalității neonatale la cel puțin 12 la 1 000 de nou-născuți vii și mortalitatea sub 5 ani la cel puțin 25 din 1 000 de nou-născuți vii
Sandoz se angajează să sprijine realizarea acestor obiective prin creșterea accesului la medicamente de înaltă calitate, precum și a serviciilor de sănătate și a educației pentru mame și copii din întreaga lume.
Lucrăm pentru îmbunătățirea sănătății materne și a copilului
În anul 2015, Sandoz a lansat un nou program în Etiopia, numit O Nouă Viață & O Nouă Speranță, pentru îmbunătățirea sănătății materne și a copilului și pentru reducerea mortalității asociate nașterii. Societatea a sponsorizat patru Cursuri de Formare de Bază în domeniul Obstetricii de Urgență și Îngrijirii Nou-Născuților pentru 80 de moașe, cu impact asupra îngrijirii a aproximativ 40 000 de femei însărcinate în zona Addis Abeba. În anul 2016, Sandoz a sprijinit implementarea celui de-al doilea val de formare pentru alte 100 de moașe din Afar, Somali, Gambella și Benishangul-Gumuz, regiuni în care Ministerul Sănătății a identificat cea mai mare nevoie de intervenție în domeniul abilităților de moșire. Această fază a programului va fi finalizată până în luna iunie 2016. Pentru a asigura disponibilitatea continuă a medicamentelor, accentul se va pune pe modernizarea secțiilor de maternitate din instituțiile sanitare, va începe în luna iulie 2016, în scopul îmbunătățirii a cel puțin 10 centre până la sfârșitul acestui an.
- OMS 2011, Medicamente Prioritare pentru mame și copii; ONU 2012, Fiecare Femeie Fiecare Copil, Raport privind Bunurile de Salvare pentru Femei și Copii http://www.who.int/gho/maternal_health/en